Kinderboek over sport en autisme

 

"Game over, start opnieuw” is een verhalenbundel voor kinderen vanaf 9 jaar. Het gaat over sport en autisme.

In het boek raken de hoofdpersonen in allerlei sportavonturen verzeild. Zo krijgen ze te maken met eigenaardige invaltrainers, uit

puilende kleedkamers, pestkoppen en valsspelers, de glorie van de overwinning en de teleurstelling van verlies.

Aan het eind vanieder verhaal krijgt de lezer praktische tips aangereikt. De tips zijn voor alle sporten bruikbaar. Het boek bevat verder een handig sportkeuzeschema, voor kinderen die nog niet weten welke sport ze willen doen. Ook staan er leuke spelletjes, kleurrijke illustraties en leerzame opdrachten in het boek.


Concreet taalgebruik

Het taalgebruik is speciaal afgestemd op kinderen met autisme, dat wil zeggen: kort en concreet.
Bij de tips staan veel voorbeelden. Grapjes worden uitgelegd en aangeduid met een icoontje.

“Game over, start opnieuw” is bedoeld als doe-boek en ook als naslagwerk. Het moet kinderen die problemen hebben bij het sporten enig houvast geven, zodat ze beter weten wat er van hen verwacht wordt en ze meer plezier krijgen in sport.

 

'Game over? Start opnieuw!' bestellen

Het boek kost 18 euro. Bestellen doe je bij Uitgeverij SWP.
ISBN: 9789085606697
120 pagina's

 

Reacties van lezers

"Game over? Start opnieuw! is heel herkenbaar en het staat vol met goede bruikbare tips. Je hebt heel laagdrempelig en op een hele leuke manier geschreven. Petje af! Ik vond het soms zelfs ontroerend hoe goed je beschreven hebt hoe deze kinderen denken en zich kunnen voelen. En hoe mooi het is als er toch een oplossing in zicht is. Als Consulent bij MEE kan ik je boek heel goed gebruiken om zowel jongeren, als ook ouders en sportverenigingen te ondersteunen."

Judith Haasen - Consulent MEE

 

"Ik vind eigenlijk dat iedere school en of vereniging dit boek zou moeten aanschaffen. Het boek geeft zoveel tips zowel voor kinderen met ASS als voor kinderen zonder ASS. Maar ouders kunnen ook heel veel leer uit dit boek halen.

Toen ik begon met lezen kon ik eigenlijk niet stoppen. Je komt keer op keer weer tips tegen waarvan je denkt ‘he, daar heb ik wat aan’ of ‘daar heb ik nog nooit zo over na gedacht’.

Een van de belangrijkste tips die het boek gegeven heeft vind ik de tip van een vaste plek in de kleedkamer. Je ziet dat in dit boek alles terugkomt op structuur. Of het nou gaat over het aanbrengen van structuur door het kind zelf of door begeleiders of ouders. Daarnaast zit er in het boek een handige sportwijzer voor kinderen die niet weten welke sport ze willen doen."

Jeroen Drop - student Agogisch Medewerker aan het ROC Twente

 


Overhandiging eerste exemplaar

Overhandiging van het eerste exemplaar aan de familie Nieland uit Schalkhaar op 23 oktober 2013. Mijn inspirators van het eerste uur!